Rota’da öğrencilerin Eğitim-Öğretim programı donanımlı eğitim ortamında akademik başarı odaklı,öğrenci merkezli, öğrencilerin fiziksel,duygusal,sosyal,kültürel farklılıkları göz önünde bulundurularak meb müfredatına uygun şekilde yeni gelişmeler ışığında modern eğitim yöntemleri ile hazırlanmıştır.öğrencilerin kendilerini ifade edecekleri dünyaya entegre iki dil eğitim uygulanacaktır.
Amacımız doğru bir ortamda güçlü olanaklarla öğrencilerimize yön veriyor olmaktır.Hedefimiz öğrenciyi kendi kapasitesi doğrultusunda en üst seviyeye taşımaktır.
Özel Rota Ortaokulu, ortaokul programı kapsamında, 5.sınıftan itibaren öğrencilerin hazır bulunuşluklarını bilişsel, duygusal ve bedensel özellikleri ile çok yönlü olarak ele alır. Öğrencilerin olumlu gelişmeleri için gerekli tüm eğitim, öğretim ve rehberlik çalışmalarını planlar ve uygular.
Öğrencilerimiz beşinci sınıftan itibaren akademik, duygusal ve sosyal gelişimlerine uygun şekilde hazırlayan eğitim programımız ile eğitim dönemlerinde ulusal ve uluslararası platformlarda karşılaşacakları sistemlere hazır bireyler haline getirilmektedir.
Ortaokulda öğrencilerimize okuduğunu anlama, matematik ve fen bilimleri başta olmak üzere temel becerilere ek olarak en az bir spor ve sanat dalında yetkin olacakları özgün öğrenme ve gelişim fırsatları sunuyoruz. Çünkü inanıyoruz ki farklı alanlardaki öğrenmeler birbirini destekliyor.
Özel Rota Okulları olarak güçlü ve köklü bir geçmişin sağladığı avantajları ortaokul düzeyinde öğrencilerimizin merkezi sınavlara hazırlanmasında geçmişteki tecrübe ve deneyimlerimize dayanarak yaptığımız takviyelerle hedeflerine ulaşmalarına sağlıyoruz.
Öğrencilerimizi desteklediğimiz akademik program içeriğinde;
Rehberlik ve psikolojik danışma; öğrencilerimizin ruhsal, fiziksel, zihinsel, sosyal ve eğitsel yönden gelişebilmelerini, bütün yönleri ile kendilerini tanıyarak uygun kararlar verebilmelerini, çevreleriyle sağlıklı ve dengeli ilişkiler kurabilmelerini sağlamak amacıyla verilen profesyonel bir yardım hizmetidir.
Problem çözme ve iletişim becerileri gelişmiş, kendini ifade edebilen, üretken ve yaşamdan zevk alan, donanımlı, analitik düşünen, farklılığa saygılı, dayanışmacı bireyler yetiştirmek amacıyla önleyici, destekleyici, süreç odaklı ve gelişimsel çerçevede eğitsel, mesleki, bireysel rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİMİZİN HEDEFLERİ
BU HEDEFE ULAŞMAK İÇİN BELİRLEDİĞİMİZ ÖZEL AMAÇLAR
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin genel amacı, öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek, ihtiyaç duydukları konularda psikolojik danışmanlık desteği vermek, yeteneklerini tanımalarına yardımcı olarak potansiyellerini fark edip performansa çevirebilmeleri için rehberlik etmektir.
REHBERLİK BİRİMİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ETKİNLİKLER:
KİŞİSEL-SOSYAL REHBERLİK KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
EĞİTSEL REHBERLİK KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Eğitimde ihtiyaçların tespit edilmesinden öğrenci ve okul başarısının tespitine kadar Eğitim-Öğretimdeki her türlü ölçme ve değerlendirme etkinliğini kapsayan bir bütündür.
Ölçme Değerlendirme Birimi eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak
BİRİM TARAFINDAN;
Eğitim-Öğretim Yılı Sınav Takvimi doğrultusunda,
Öğrencilere, kazanımlara göre doğru/yanlış durumlarını belirten sınav sonuçlarını içeren ayrıntılı karne verilir.
K12NET üzerinden öğrenci ve velilerin sonuçlara ulaşması sağlanır. Öğretmen ve yöneticilerin sonuçları ve analizleri inceleyip zümrede irdelemeleri ve gerekli tedbirleri almaları için sınav sonuçları paylaşıma açılır.
Sorular, öğretmenlerimiz tarafından soru yazma formlarına yazılır; Ölçme-Değerlendirme Birimince sınav formatı haline getirilerek zümre öğretmenlerine kontrol için verilir. Öğretmenler tarafından düzeltilerek ikinci kontrol için tekrar zümre öğretmenlerine gönderilir. Kontrolden sonra sınav kitapçığı formatına getirilerek baskı birimimizce örnek baskısı yapılır. Zümre öğretmenlerince son kontrolü yapıldıktan sonra soru kitapçığı basılarak paketlenir. Sınavın uygulanmasından bir süre sonra sorular, branş ve zorluk derecelerine göre soru bankasına aktarılır.
Özel Rota Ortaokulu öğrencileri, okul kıyafetleri ve günlük programında yer alan okul gereçleri ile okula saat 07.50’ye kadar gelmiş olurlar. Saat 08.00’e kadar ders öncesi hazırlıklarını tamamlar.
Gün :
Saat 08.00 itibari ile derslerine başlarlar. Zaman çizelgesinde belirtildiği şekilde günlük ders programını takip ederler.
Saat 12.20 - 13.00 arası öğlen yemeği saatidir.
Öğrencilerimiz haftanın 5 günü 9 saat, toplamda 45 saatlik derslerini işler.
Günlük okul çıkış saatimiz 16.25’dir.
Okul servisi kullanan öğrencilerimiz 16.35’de servisleri ile alandan ayrılır.
Diğer öğrencilerimiz ise kontrollü şekilde velilere teslim edilir.
Günlük ders programı dengeli bir dağılımla temel bilimler, yabancı diller, spor ve sanat derslerinden oluşur.
Öğrencilerimiz ders aralarında, okul bahçesindeki açık alanlardan ve kantinlerimizden faydalanabildikleri gibi okul koridorlarındaki masa tenisi ve satranç gibi oyunlarla, yer ayrılan basketbol ve futbol alanlarında oynayarak eğlenceli vakit geçirme fırsatı bulurlar.
1.Bayrak Töreni
Bayrak töreni, Türk Bayrağına ve ülkeye saygı duruşu olarak yapılır. Türk Bayrağına ve İstiklal Marşı'na sevgi ve saygıyı güçlendirmek, Büyük Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve ulusal birliği pekiştirmek için özenle gerçekleştirilir. Okuldaki tüm öğretmenler, öğrenciler ve personel pazartesi günü ilk dersten önce ve cuma günü son dersten sonra bayrak törenine katılmak zorundadır.. Törende aynı zamanda duyurular yapılır, öğrenci başarıları kutlanır.
2.Haftalık Bülten
Okulda o hafta yapılacak olan tüm etkinlikler, veli toplantıları vb. konular hazırlanan haftalık bültene konulur ve web sayfasında yayınlanır.
3.Devam-Devamsızlık Bilgileri
Okula kaydedilen öğrencilerin velileri öğrencilerin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Mazeret bildirmeden okula gelmeyen öğrenciler e-okul sistemine özürsüz devamsızlık olarak işlenir. Öğrenci yazılısı olduğu gün okula devam edemediğinde, o güne ait sağlık raporu getirmek zorundadır. Öğrencinin okula gelmeme nedeni e-okul sistemine günlük olarak işlenir.
Özürlü Devamsızlık:
Doğal afetler, anne, baba, vb. yakınlarından birinin ağır hastalığı veya vefatı, tedavi ya da ameliyat gibi önemli nedenlerle okula gelemeyen öğrencilerin durumları mazeret dilekçesi ile birlikte e-okul sistemine özürlü olarak işlenir. Velisinin yazılı izni ile yurt içi ve yurt dışı sanatsal, sosyal, sportif, kültürel vb. etkinlikler ile yarışmalara katılacak öğrenciler, hazırlık çalışmaları ve etkinliklerin devamı süresince izinli sayılırlar. Özre bağlı izinler devamsızlıktan sayılmaz.
4.Okula Geç Kalma
Öğrenciler ders zili çaldığında sınıfta olur. Her dersin başında yoklama alınır ve okula gelmeyen öğrencilerin numaraları sınıf defterindeki günlük yoklama kâğıdına işlenir. Okula gelmeyen öğrencinin velisine K12NET sistemi üzerinden SMS gönderilir. Derse geç kalan öğrencilerin müdür yardımcısından ‘’Geç Kâğıdı’’ alması gerekir. Zil çaldığında PDR servisinde veya revirde bulunan öğrenciler bu birimlerden aldıkları ‘’Derse Kabul Kâğıdı’’ile derse kabul edilirler. Bunların dışında derse geç kalma durumlarında ilgili yönetmelik gereğince öğrenci mazeretsiz olarak yarım gün devamsız yazılır.
5.İzinli Sayılma
Okul saatleri içerisinde öğrenciler, okul yönetiminin bilgisi olmadan veli ile birlikte olsa dahi okuldan ayrılamazlar. Öğrenci velisi, ilgili sınıfın müdür yardımcısına başvuruda bulunarak mazeretini beyan eder. Öğrenci çıkış belgesi düzenlenerek öğrencinin okuldan ayrılmasına izin verilir. Velinin bilgisi dâhilinde, üçüncü bir şahsın herhangi bir nedenle öğrenciyi alması gerekiyorsa, velinin mutlaka yazılı ve sözlü bildirimde bulunması gerekir. Öğle saatinde, yemeğini evinde yemek isteyen öğrenci velilerinden dilekçe alınır. Bu öğrenciler, bu saatlerde izinli sayılır. Hastalık, doktor randevusu, veli isteği, şehir dışına çıkma vb. nedenlerle okula devam edemeyen öğrenci velisinden, devam edemediği gün ile ilgili izin dilekçesi veya sağlık raporu istenir. Öğrencinin okula gelmeme nedeni e-okul sistemine günlük olarak işlenir.
6.Öğrenci Kılık-Kıyafeti
Öğrenci forması, öğrencilerin her sabah ne giyeceklerini düşünmek için zaman ve zihinsel enerji harcamamaları, aralarında gereksiz ve olumsuz rekabetin oluşmaması, dikkatlerini derslere odaklamaları ve böylece öğretime uygun bir ortam yaratmaları için önemlidir. Öğrenciler belirlenmiş okul kıyafetini giyerler. Okul formaları yerleşkede bulunan ALAF mağazasından temin edilir.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Öğrencilerimizi; akademik, kültürel ve sportif yönlerden donanımlı, başarılı ve toplum içinde söz sahibi olabilecek bireyler olarak yetiştirirken, toplumsal konularla ilgili farkındalıklarını artırmak adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle buluşturmakta ve bu projelerde etkin görevler almalarını sağlamaktayız. Başkent Okullarında okuyan her öğrenci okudukları eğitim yılında en az bir sosyal sorumluluk projesinde görev alır. Çalışmalarımızın planlaması çocuklarımızın sınıf seviyesine ve yaş düzeylerine uygun olarak belirlenmektedir.
BİLİM ŞENLİĞİ
Rota Okulları olarak soran, sorgulayan eleştirel bakış açısına sahip merak eden neden sonuç ilişkisi kurabilen kendine güvenen bilimsel çalışma alışkanlığı kazanan araştırma becerisini kullanan ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda her yıl bilim şenliği düzenlemekteyiz.
ALAN GEZİLERİ
Yıl içerisinde müfredata uygun alan gezileri ile sosyal aktiviteleri uygulamaktayız. Öğrencilerimizin ilgisini çekecek yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekân bizim için doğal öğrenme alanıdır. Öğrencilerimizin araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla çeşitli çevre gezileri yapmaktayız.
TÜRKÇE
Dersin hedefleri; güncel konularla bütünleştirilerek öğrencilerin okuma, yazma, konuşma, dinleme, görsel okuma, sunum yapma becerilerini geliştirmeye yönelik, etkili yöntem ve tekniklerin kullanıldığı çalışmalar yapılır.
Okul kütüphanemiz sınıfımızın bir parçasıdır. Türkçe dersi, haftada bir kütüphane ortamında öğrencilerin hikâyeler, masallar, romanlar okuması, okudukları üzerine duygu ve düşüncelerini ifade etmesi şeklinde yürütülür. Öğrencilerin birbirlerinin kitaplıklarından yararlanması sağlanır.
Türkçe dersinde kazanılan beceriler yarışmalara, tören ve bayramlara, sergilere, yıl sonu gösterilerine kaynaklık etmektedir. Üretilenler, okul yaşamının değişik alanlarında kullanılır.Öğrencilerin okudukları kitapların yazarlarıyla tanışmalarını sağlayacak ortamlar oluşturularak, okuma zevkinin geliştirilmesine çalışılır.
Türkçe dersinin öğretim programlarında yer alan genel amaçlar ve kazanımlar dikkate alınarak, her dönem 2 yazılı sınav yapılır. Buna ek olarak konu tarama, ünite değerlendirme ve deneme sınavları ile öğrencilerin akademik gelişimleri izlenir.Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Öğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı da dikkate alınır. Proje görevleri, önceden hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre notla değerlendirilir. Öğrenciler, çalışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek öğretmenin belirleyeceği süre içinde çalışmalarını verirler. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir.
SOSYAL BİLGİLER
Yeni öğrenilen bilgilerle, önce öğrenilen bilgiler arasında bağlantı kurulması,öğrenilen bilgilerin günlük yaşamla ilişkilendirilmesi, anahtar kavramların anlaşılmasına öncelik verilmesi, konunun “öğrencinin kendi cümleleriyle “ yazılı veya sözel olarak özetlemesinin sağlanması.
Coğrafi olayları oluş, dağılış, ve sonuç ilişkisi içinde öğrenmeye çalışılması, verilere göre grafik oluşturma veya grafikleri yorumlayabilmesi, farklı kültür ve oluşumları fark edebilmesi sorgulayabilmesi, neden sonuç ilişkileri kurabilmesi ve çıkarımlar yapabilmesi , düşüncelerini destekleyen kanıtlar , veriler, örnekler sunabilmesi, araştırma yapabilmesi, araştırmalardan alıntı kuralları çerçevesinde yaralanabilmesi, konular arasında bağlantı kurarak , farklı konuların birbirleriyle ortak yanlarını bulmaya çalışılması, tarihsel olayların kronolojik akışta toplumların etkilendikleri alanların sorgulanması , görsellerden , projelerden , senaryolardan yararlanılarak, öğrencilerin merak ederek, istekle katılımları sağlanarak öğrenilmesi amaçlanır. Diğer derslerle disiplinler arası bir etkileşimle bilgilerin transferi sağlanır.
SOSYAL BİLGİLER DERSİ KAPSAMINDA;
Atatürkçü düşünce ve felsefesi benimsetmek amacıyla, Atatürk temalı etkinlikler düzenlenir.
MATEMATİK
Bir düşünce biçimi ve evrensel bir dil olan matematik, günümüzün gelişen dünyasında birey, toplum, bilim ve teknoloji için vazgeçilmez bir olgudur. Günlük yaşamda, iş ve meslekte gerekli olan çözümleyebilme, iletişim kurabilme, genelleştirme yapabilme, yaratıcı ve bağımsız düşünebilme gibi üst düzey davranışları geliştiren bir alan olarak matematiğin öğrenilmesi kaçınılmazdır.
Matematik dersinde analitik düşünce geliştirilir.Konuların somutlaştırılması, günlük yaşamla ilişkilendirilmesi ve örneklerin bulunması çok önemlidir.Kavramların mantığı üzerinde düşündürülür. Veriler şekil veya şemalar yorumlanarak, konuyla ilgili soru–problem oluşturulur. Böylece problem çözme mantığı geliştirilir.
Uygulanan yöntemlerde neden- sonuç ilişkisi kurabilmeleri , benzerlik farklılıkları bulabilmeleri, önceki öğrenmelerin transfer edilmesi amaçlanır . Soruları çözerken çağrışım , benzerlik , YORUM ve TRANSFERE yer verilir.
FEN BİLİMLERİ
Konuyla ilgili neden sonuç ilişkisi kurabilme , benzerlik ve farklılıkları bulabilme verilerden hareketle grafikler oluşturabilme, grafikleri yorumlayabilme, eleştirel düşünme, yorum yapabilme , öğrendiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler üretebilme örnek verebilme günlük yaşamla ilişkilendirebilme, kanıtlayabilme ve yaratıcı fikirler oluşturabilme hedefleri hayata geçirilir. Öğrencilerin bilimsel düşünme ve çalışma becerileri geliştirilir.Tüm dersler tam donanımlı laboratuar ortamında uygulanır. Fen bilimlerinin tüm bileşen disiplinlerinin fark edilmesi sağlanır.
FEN BİLİMLERİ DERSİ KAPSAMINDA YAPILAN ETKİNLİKLER:
Laboratuvar çalışmaları: Fen bilimleri dersinde öğrenme ortamı düzenlenirken özellikle laboratuvarda gruplarla çalışmak etkin bir öğretim stratejisi olarak kullanılır. Bu çalışma sistemi ile öğrencilerimiz yaparak yaşayarak , bilimsel çalışma basamaklarını kullanarak çevreyi gözlemler ve sebep sonuç ilişkisine dayandırarak kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirirler.
Kulüp Çalışmaları:Hafta içi sosyal etkinlik saatinde yürütülen Fen kulübü ve STEM etkinliklerimizle, öğrencilerimizin Fizik, Kimya ve Biyoloji alanları ile ilgili becerileri analiz ve değerlendirme düzeyine çıkartılır. Fen kulübünün yanı sıra ROBOTİK ve STEM MAKERS kulüp çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerimiz kulüp çalışmaları ile günlük hayatta karşılaştıkları olayların bilimsel dayanağını laboratuvar çalışmalarıyla öğrenirken, grup çalışmaları sayesinde paylaşım, sorumluluk alma, kritik düşünme ve problem çözme gibi zihinsel ve sosyal becerileri gelişir
Alan Gezileri: Öğrencilerimizin sosyal ve bilişsel gelişimini desteklemek için her yıl alan gezileri düzenlenmektedir. İzmir Uzay Kampı, ODTÜ Bilim Merkezi, yakın çevre üretim tesisleri ( Bal Fabrikası, Su Arıtma Tesisi, Geri Dönüşüm Tesisi …) gibi geziler gerçekleştirilmiştir.
Bilim Fuarı: Geleneksel olarak düzenlediğimiz bilim fuarımızın amacı; öğrencilerimizde Fen Bilimlerine karşı merak ve heves uyandırmak, teorik bilgiyi somut uygulama alanlarına dönüştürme deneyimi yaşatmak, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamaktır.
Bilim Kültür ve Sanat Festivali: Araştırma, yorumlama, kendini ifade edebilme becerilerini ön plana çıkaran proje ödevleri ile yıl içerisinde kulüplerde yürütülen çalışmalar sene sonunda düzenlenen festivalde sergilenir.
GÖRSEL SANATLAR
Görsel sanatlar dersinin genel amacı öğrencileri, görsel çevresini sorgulayan, eleştiren, baktığını gören, algılayan, düşünen ve bir takım yargılarda bulunabilen, kişilik sahibi birer birey haline getirmektir. Öğrenciler sanat tarihini ve sanat tekniklerinin çeşitliliğini öğrenirken, yaratıcı düşünme yapısını kazanır, duygu ve düşüncelerini görsel bir dille ifade eder ve yaptığı eseri sunmanın mutluluğunu yaşar.
Görsel sanatlar dersi her öğrencinin grup ve bireysel olarak rahat çalışabildiği ve birçok malzemeye ulaşabildiği atölyelerde devam etmektedir. Dersler uygulama çalışmalarının yanı sıra, bilgisayar ve projeksiyon destekli, animasyon, slayt ve görsellerle çeşitlendirilir. Sanat akımları, ressamlar hakkında bilgiler, özgün baskı teknikleri, resim tekniklerinin uygulamaları, seramik ve farklı yaratıcı çalışmalarla birlikte geri dönüşüm ve artık materyalleri değerlendirme çalışmaları yapılır.
ETKİNLİKLERİMİZ:
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ: Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bize bıraktıkları değerlerimize sahip çıkmayı hatırlatan, milli birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren grup çalışmalarını sergileyerek mili bayramlarımızı kutlarız.
MİNİ SERGİLER: Öğrenciler bir veya iki konuyu kapsayan çalışmaları çeşitli aralıklarla sergilerler.
SANAT AKIMLARI SERGİSİ: Sene başında belirlenen ressamlar ve esinlendikleri akımlar ile ilgili yapılan çalışmalar bu sergide hayat bulur
KARİKATÜR SERGİSİ: Belirli konular üzerinde zekice düşünülmüş karikatürler izleyicileri ile buluşur.
SENE SONU SERGİSİ: Tüm sınıf kademelerinde belirlenmiş konular üzerinde yapılmış grup çalışmaları büyük bir sergi ile velilerimiz, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz için sergilenir.
MÜZİK
Dersimizin genel amacı, öğrencilere teori bilgilerinin yanı sıra sanatı,müziği,enstrümanları sevdirmek,tanıtmak ve öğretmektir. Çalgılarında belirli seviyelere gelen öğrencilerden çeşitli müzik toplulukları oluşturarak birlikte çalma, çok seslilik, bütünün parçası olarak katkıda bulunmak ve çok seslilik kavramlarının geliştirilmesini sağlamaktır.
Müzik eğitiminde hedef;
Bu hedeflere ulaşmak için Rota Kolejinde Çocuklar ritm çalgılarını ve vücutlarını kullanarak doğaçlama olarak müzik yapmayı, ritm duygularını ve yaratıcıklıklarını geliştirmeyi öğrenirler.
ETKİNLİKLERİMİZ
OKUL TÖRENLERİ : Çeşitli bayram, anma vb. törenlerde gerek çalgı grupları gerek koromuzla performanslar sergilediğimiz etkinliklerdir.
BEN BİR MÜZİSYENİM : Çeşitli enstrüman çalan öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri ve performanslarını sergilemeleri için yapmış olduğumuz yıl içi konser etkinliğidir.
SENE SONU KONSERİ : Yıl boyunca belirli bir konsept doğrultusunda özel olarak çalışılan; okul orkestraları, korolar, solo performanslar içeren en kapsamlı etkinliğimizdir.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Aklımıza gelen hesaplamalar, robotlar, programlar, otomasyonlar, web siteleri çeşitli kodlama dilleriyle yazılmaktadır. Sadece bilgisayar üzerinde program yazmayla da kalmamaktadır. Gerçek hayatta kullanılan kritik düşünme, problem çözme, çözüm odaklı davranma gibi becerileri de geliştirmektedir.
Bilişim teknolojileri ve yazılım derslerimizi Bilgisayar Laboratuvarımızda hem sunum yoluyla hem de yaparak yaşayarak öğrenme yöntemleriyle işlemekteyiz. Her öğrencimiz bir bilgisayarı kullanacak şekilde derslerimiz işlenmektedir.
Çocuklarımızın gelişiminin her aşamasında ruh ve beden sağlığı başta olmak üzere her yönde, sanatın, sporun ve diğer sosyal etkinliklerin önemli yeri vardır. Çocuğa zevk veren bu faaliyetler, onun kendini ve yeteneklerini tanıyıp keşfetmesi, yaratıcılığının gelişmesi, zihnini çalıştırması ve bedeninin çeşitli bölgelerini hareket ettirmesiyle gelişim üzerinde olumlu etki yapar.
Her hangi bir sanat etkinliğiyle uğraşan çocuk:
Okulumuzda sosyal etkinlik çalışmaları 5.sınıf düzeyinden itibaren başlar. Öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel alanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanır. Bu amaçla; BASKETBOL, BANDO, YAYLI ÇALGILAR, ALMANCA, YARATICI ELLER, GELENEKSEL OYUNLAR, MODERN DANS – ZUMBA, İNGİLİZCE, AKIL OYUNLARI, SATRANÇ, STEM MAKER, HALK OYUNLARI, MASA TENİSİ, DRAMA , TİYATRO, BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ, ORİGAMİ ve FEN Kulüpleri kurulmuştur.
Okul Sonrası Etkinlikler:
Okul sonrasında öğrenciler haftanın 2 günü havuzdan serbest zaman kapsamında ücretsiz yararlanabilirler. Yüzme dersi almak için öğrencilerimizin kulübe üye olmaları gerekmektedir. Basketbol ve tenis kulübü ile okul bandosu, haftanın belirli günlerinde, çalışmalarına okul sonrasında devam eder.
Hafta Sonu Etkinlikleri:
Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, okul bünyesinde faaliyet gösteren Yüzme, Basketbol, Tenis, Jimnastik, Fen- Teknoloji Kulüpleri, Robotik Kulübü ve STEM&Maker Kulübü hafta sonlarında öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekler.
Geziler:
Öğrencilerimizin yaşadığı çevreye, bilim ve teknolojiye, tarihe olan meraklarını gidermek, dersleri görsel olarak zenginleştirmek amacıyla;
Öğrencilerin okul ve sınıfta uyması gereken kurallar olduğu gibi gezilerde de uyması gereken kurallar bulunmaktadır.
Gezinin gerçekleşeceği günden en az bir hafta önce velilerimize gezi ile ilgili detaylı bilgilendirme yazıları gönderilir. Öğrencisinin geziye katılmasını istemeyen velilerin okul idaresine yazılı olarak dilekçe vermesi istenir.
Stem&Maker Çalışmaları
STEM; Science (fen), Technology (teknoloji), Engineering (mühendislik) ve Math (matematik) becerilerinin birleşmesi ile oluşturulmuştur bir eğitim modelidir.
STEM eğitimi, öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, bütüncül bir eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler.
STEM öğrencinin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşmuş bir yaklaşımdır.
MAKER; üretici, yapan, yapıcı anlamında kullanılmaktadır. “Düşün-Tasarla-Üret” mantığını ortaya koyan bir kavramdır. Maker Hareketi, dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan bir akımdır.
STEM&MAKER çalışmalarında; fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği kullanarak özgün tasarımlar ile proje üretilmekte ve uygulama yapılmaktadır.
Bunu sağlarken öğrencilerimize öğrendikleri bilgilerin hayatta bir karşılığı olduğunu vurguluyor, karşılaştığı problemlere karşı çözüm sunmalarını ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini destekliyoruz.
Robotik Kodlamanın Faydaları Nelerdir?
Hedefimiz öğrencilerin yaş düzeyleriyle paralel olarak dilin dört becerisini (okuma, dinleme, yazma, konuşma) etkin şekilde kullanabilmeleri, ana dillerinde olduğu gibi yazılı ve sözlü olarak kendilerini farklı bir dilde de ifade edebilmelerini sağlamaktır. Bu bağlamda okullarımızda yabancı dillerin hâkim olduğu bir öğrenme ortamı sağlanmakta ve öğrencilerin dili yaşayarak öğrenmesi ve sadece alıcı dil becerileri (okuma ve dinleme) değil, üretici dil becerilerinin de gelişimi hedeflenmektedir.
İngilizce tüm dünyanın ortak iletişim dilidir. Tüm ülkelerdeki insanlarla iletişim kurma becerisi kazanabilmek, onları yurtdışında ve yurtiçinde girecekleri üst düzey akademik sınavlara hazırlamak, okuma, anlama ve yazma becerilerinin yanında, İngilizce düşünmek ve İngilizce'yi akıcı konuşmalarını sağlamak birincil hedeftir.
İngilizce Eğitimindeki Hedeflerimiz:
İngilizce Bölüm Hedefleri:
Rota Okullarında İngilizce dışında 2.yabancı dil olarak Almanca Eğitimi verilmektedir.
Detaylı Bilgi İçin Formu Doldurun. Sizi Arayalım.