Eğitsel Hedefler 

25-35 aylarda çocuğun daha bağımsız olduğu, kendi benliğini kavramaya başladığı, fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakta yeni yeni kendisinin ele aldığı bir dönemdir. Heyecanlarını duygularını gösterir, sosyal tepkileri başlar (utanma, otorite ile ilgili tepkiler, rekabet, ilgi çekme, işbirliği, karşı koyma. vb.).Edilgenlikten etkin bir birey haline dönüşür. Tabii bu süreç içerisinde kendini ispat etmeye “ben de burada varım” demeye çalışır. Bu nedenle ebeveynle çatışma yaşar. Bağımsızlığını ortaya koymak ister. Bu çabaları, kişiliğini oluşturmak içindir. Ebeveyn bu davranışları kendine dönük algılamamalıdır. O kendini bulmaya çalışmaktadır.

Bu yaş çocuğunun büyük bölümü dili kullanır hale gelmiştir. Ama bazen bu süreç uzayabilir. Nasıl ve niçin soruları çoğalır. Tuvalet eğitimi gündemdedir. Tüm bunlar dönemin zorluklarıdır.

Programın 25-35 aylık döneminde, gelişimin hızı ve özellikleri nedeniyle bireyselleştirilmiş etkinlikler ön plana alınırken sosyalleşme ve akran gruplarıyla etkileşimi sağlamak amacıyla  bireysel ve küçük grup etkinliklerine yer verilir.

Bu ay grubunda anaokulu deneyimlemiş çocuk ile evde eğitim almış çocuğun gelişim hızında belirgin farklılıklar olmaktadır. Gelişen çağda çocukların okula başlama  yaşları iki yaş olarak görülmekte ve deneyimlenmektedir.


Branş Dersleri

Bu yaş grubundaki çocuklarımız da diğer gruplar gibi tüm branş derslerini yaş seviyelerine uygun şekilde programlanmış olarak görmektedir. Kurumumuzda vermiş olduğumuz branş dersleri;

- İngilizce

- Müzik ve ritim

Branş derslerine giren tüm öğretmenler çocukların gelişim seviyeleri ile ilgili notları sınıf öğretmenlerine düzenli olarak iletirler. Sınıf öğretmenleri bu notları gerek genel veli toplantısı olsun, gerek bireysel veli toplantısı olsun, gerekse özel görüşmelerde ailelere ileterek bilgilendirme yaparlar.


Gezi Etkinlikleri

Bu yaş grubundaki öğrencilerimiz diğer grupların da katıldığı gezilerden okula uyumunu tamamladıktan sonra gelişim seviye ve yeterliliklerine uygun olan gezilere katılabilmektedir. Öğrencilerimiz gezilere sınıf öğretmeni, yardımcı öğretmen, yardımcı personel refakatinde giderler. Gezi belgesi ailesi tarafından onaylanmayan çocuk geziye götürülmez ve okulda bir öğretmen ile birlikte kalır.


Dinlenme Saatleri

Bu yaş grubunda çocuklarımızın gün arası dinlenme ihtiyaçları devam etmektedir. Öğlen yemeğinden hemen sonra çocuklarımızın dinlenme saatleri başlamaktadır. Her çocuğun dinlenme ihtiyacının farklı olduğunun bilincinde olarak hiçbir çocuğu uyku için zorlamamaktayız. Uyku ve dinlenme bir ihtiyaçtır ve ihtiyacını hissetmediği bir şeyi zorla yaptırmak o çocuğun uyku düşmanı bir birey olmasına sebep olur.
Rota Anaokulu'nda uyku saatinde her çocuğun yatağı dinlenme odasında önceden hazırdır.Sınıflar önceden havalandırılmıştır.Klasik müzik açılır,ninni  ya da plan dahilinde öğretmen masal ile dinlenme saatine geçişi kolaylaştırır. Uyumayan, dinlenmek istemeyen çocuklara ise uyumak zorunda olmadıklarını sadece dinlenebileceklerini altarnatifi sunulurken uyuyan arkadaşlarını  rahatsız etmeden kitap veya uyku oyuncağı ile dinlenmesi sağlanır.


Veli İletişim

Velilerle iletişim, kuruma ait telefonlar yolu ile hızlıca yapılabilirken aynı zamanda veli bilgilendirme sistemi üzerinden de yapılabilmektedir. Veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile aileler, eğitim programı, yemek listesi, çocuğun günlük durumu ile ilgili birçok bilgiye ulaşılabildiği gibi sistemde öğretmene mesaj gönderme yoluyla önemli detayları öğretmene iletme imkanı da bulunmaktadır.


YEMEK LİSTESİ

HAFTALIK EĞİTİM PLANI

REHBERLİK

Ulaşım
  • Servis aracı 18+1 okul taşıtıdır. Her koltukta emniyet kemeri mevcuttur ve takılması zorunludur.
  • Öğrencilerin araç içerisinde güvenli seyahat edebilmeleri, inip binebilmeleri için servis görevlisi bulunmaktadır.
  • Servis şoförleri kurumumuzun kadrolu görevlileridir.
  • Evden kuruma, kurumdan okula, okuldan kuruma, kurumdan eve servis hizmetleri verilmektedir.
  • Ferdi kaza sigortası, koltuk sigortası düzenli olarak yapılmaktadır.
  • Aracın günlük, aylık ve belirli dönemlerde yapılan tüm bakımları eksiksiz olarak yapılmaktadır.
  • Servis hizmeti isteğe bağlıdır.

Beslenme
  • Sabah Kahvaltısı (Açık büfe)
  • Öğle yemeği (3 çeşit)
  • Yemek listemiz diyetisyen kontrolünde; öğrencilerimizin günlük bazal enerji, kcal ihtiyaçları göz önünde tutularak hazırlanmaktadır.
  • Yemeklerimiz kendi mutfağımızda tecrübeli aşçımız tarafından yapılmaktadır.
  • Hazırlanan Aylık yemek listesi öğrencilerimize, ailelere düzenli olarak gönderilmektedir.
  • Yardımcı personel, aşçı, mutfak görevlilerinin düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

ROTAMIZI BERABER ÇİZELİM

Detaylı Bilgi İçin Formu Doldurun. Sizi Arayalım.